Bazilika Garage
1051 Budapest, Sas utca
06-1 794-5071
Hogyan működik
Az automatikusan működő Bazilika Garázsban az autót egy átadóhelyiségbe kell beparkolni ahonnan egy robot viszi el, és egy tetszoleges helyen tárolja. Távozáskor a robot megkeresi az autót, és visszaviszi az egyik átadó helyiségbe, ahonnan azután el lehet vinni.

Az átadóhelyiségbe csak zöld jelzésnél lehet behajtani. A sárga jelzés rövid várakozást, a piros tilos beparkolást jelent.

A beparkolás alatt az átadóhelyiségben egy piros fényű szöveges kijelzo segít, hogy az autóval pontosan a paletta közepére lehessen állni. A kijelző utasításait kötelező betartani:

. állítsa le a motort,
. a váltót tegye egyes fokozatba,
. a kéziféket erőssen húzza be,
. az antennát tolja be vagy csavarozza le,
. az ajtókat zárja be,
. a csomagtartót vagy a hátsó ajtót csukja le és zárja be,
. a palettáról túlnyúló részeket (pl. visszapillantó tükör, tetofelépítmény) hajtsa be vagy szedje le.
Ha a kijelzőn az olvasható, hogy a kocsi túl széles, hosszú vagy magas, akkor nem lehet beparkolni, és az átadóhelyiségből ki kell állni az autóval.

Az utasítások végrehajtása után el kell hagyni az átadóhelyiséget az oldalajtón keresztül. Kint az oldalajtó mellett egy parkolózseton-automata található, ami további ellenőrző kérdéseket tesz fel, amiket vissza kell igazolni.

Ha valamelyik kérdést nem sikerül visszaigazolni, vissza kell menni az autóhoz és meg kell nézni, hogy megfelel-e a követelményeknek. Az összes kérdés visszaigazolása után az automata egy parkolózsetont ad, amivel távozáskor ki lehet váltani az autót.

Távozás
Távozáskor a parkolózsetont elooször az 1. és 3. kijáratnál található fizetőautomatába kell bedobni, ott fizetni.

Fizetés után az automata közli, hogy melyik átadóhelységben lehet átvenni a gépkocsit, és visszaadja a kifizetett parkolózsetont. Ezt követően a megnevezett átadóhelyiséghez kell menni.

A kifizetett parkolózsetont a megnevezett átadóhelyiségnél található parkolózseton-automatába kell bedobni, ezután a kapu kinyílik, és az autóval el lehet hagyni a garázst.
For the 1st time in Europe, at your service! Rent a Bike in the Bazilika Garage in the heart of the city.
1051 Budapest, Sas utca Tel.: 06-1 794-5071
E-mail: info@bazilikagarazs.hu